Volledig scherm
© Thinkstock

Werkstraf gevraagd voor man uit Eindhoven voor internetverleiding meisjes

DEN BOSCH - Omdat Eindhovenaar Frank O. twee minderjarige meisjes zich liet uitkleden voor hun webcam en dreigde dat op internet te zetten als ze het niet vaker deden, moet hij volgens het OM een werkstraf van 120 uur krijgen.

Omdat het in 2013 en 2014 wat minder ging in zijn relatie, begon de man (38) met vreemden te chatten, voor gezelligheid. Maar In twee gevallen liep dat, zegt hij, flink uit de hand. Twee meisjes deden op verzoek hun kleren uit. Volgens hem was dat vrijwillig en spannend, maar zelf zeggen de twee zich gedwongen te voelen, onder andere door chantage. Een meisje was 14 en eentje 17, maar hij zei dat pas later te weten.

Ieuw
Ernstige en zielige feiten, vonden de rechters en de officier het, en daarmee doelden ze ook op de man. "Blijf bij uw leeftijdgenoten, oudere mannen hebben niks bij meisjes te zoeken", waarschuwde officier Vreneli Vreeling. Ze voelde 'iets van ieuw' bij het gedoe. Maar omdat de man meteen bekende, een blanco strafblad heeft en zich, volgens advocaat Roelof Knopper overduidelijk diep schaamde, hield ze haar eis bij een flinke werkstraf, plus drie maanden voorwaardelijk om twee jaar nog een stok achter de deur te hebben.