Volledig scherm
© Bert Jansen

Werkstraffen geëist in zaak Trefpunt rond Bestse drugscentrum Party King

DEN BOSCH/BEST - De grote politie-actie Trefpunt rond het Bestse drugscentrum Party King leverde naast grote boeven ook kleine jongens op. Dinsdag hoorden deze taakstraffen eisen.

Henri B. (47) was volgens het OM 'een bescheiden vangst'. Dat klopte: hij had welgeteld twaalf hennepplanten in 'growboxen' voor de hobbyist. Een zelfverzorgend tentje waar hij, volgens advocaat Carlo Oomes alleen een stekker voor in het stopcontact hoefde te doen. Er was meer spul gevonden in huis, wat cocaïne, twee vuurwerkpijlen van zijn zoon en materiaal voor ' echte' kwekerijen, maar die laatste wil hij weer gauw doorverkopen, dat durfde hij niet aan. Omdat hij volgens het OM toch een jaar in de weer is geweest met zijn boxen werd er 240 uur werkstraf geëist plus 6000 euro winst.

Spoorloos
De zaak tegen Erwin L. ging razendsnel, want de man was zelf spoorloos. Op de actiedag bleek hij achter het henneppand aan de Appelbloesemstraat te zitten, waarvan alle kamers kwekerijen bleken. Er stonden 450 planten, hij had vijf keer geoogst dus wilde het OM nu 120.000 euro zien, en Endinet 15 mille. Ook hij kreeg een eis van 240 uur, plus drie maanden voorwaardelijk: hij had levensgevaarlijk geknoeid met de stroom.

Drugslab
De laatste zaak was tegen drie Limburgers die achter een drugslab in Nuth zouden zitten, maar hun zaak is aangehouden. Het NFI had onlangs alsnog drie Blackberry's gekraakt en daar gaat de politie eerst doorheen. Twee van de drie mochten vrij uit voorarrest.