Volledig scherm

Wethouder: diepere sanering NRE-terrein Eindhoven

EINDHOVEN - Het NRE-terrein wordt waarschijnlijk helemaal een meter afgegraven, wellicht in fasen, en voorzien van schone grond.

Daarmee gaat de gemeente Eindhoven verder dan wettelijk is vereist. Maar wethouder Mary Ann Schreurs moest wel één voorbehoud maken: het college van B en W moet nog instemmen. Bovendien meldde Schreurs dat een andere doorn in het oog van de buurt – het parkeren van ambtenaren uit het NRE-kantoor aan het kanaal in de straten rondom het NRE-terrein – opgelost wordt, onder meer op het parkeerterrein aan de Stationsstraat. Blijven er later desondanks problemen op het NRE-terrein met een tekort aan parkeerplaatsen, dan zal zij ingrijpen en de normen bijstellen.

Met die drie toezeggingen trok Schreurs wel de angel uit de discusie. Al bleven vooral CDA, LPF, Ouderenappèl en Christenunie nog terughoudend. Zij bepalen later of ze akkoord gaan met het bestemmingsplan voor het NRE-terrein dat dinsdagavond aan de orde was. De partijen hadden 'ernstige twijfels' en 'grote zorgen' of door de geplande sanering wel alle gezondheidsrisco's wegneemt. Net als bij het saneringsplan zal ook over het bestemmingsplan waarschijnlijk de Raad van State het laatste woord hebben.