Volledig scherm
Wethouder Wilbert Seuren.

Wethouder Seuren: Eindhoven staat er financieel weer goed voor

EINDHOVEN - Natuurlijk is het leuker om goed nieuws te melden dan om de noodklok te luiden. En dus straalt de Eindhovense wethouder van financiën Wilbert Seuren (D66) een en al tevredenheid uit.

Seuren kan immers aankondigen dat het stadsbestuur de komende vier jaar 12 miljoen euro in de stad kan pompen. Zonder dat de lasten voor de Eindhovenaren noemenswaardig stijgen.

Economie draait soepel
"Het gaat goed met de stad, het aantal inwoners neemt toe en de economie draait soepel. Landelijk gaat het ook goed. En dat merken we meteen", legt hij geduldig uit. "De inkomsten nemen toe, zowel de bedragen die we uit Den Haag krijgen als het geld dat we ontvangen via de gemeentelijke belastingen als de ozb."

Daarnaast heeft het college van B en W de afgelopen jaren flink bezuinigd èn beter grip gekregen op de uitgaven, vertelt Seuren. "We lopen nu keurig in de pas. Dat, gevoegd bij de toenemende inkomsten, biedt ons nu de ruimte meer geld te stoppen in de toekomst van de stad."

Contrast
Het contrast met het verhaal dat Seuren een jaar geleden vertelde bij de presentatie van zijn eerste begroting, is groot. Toen was het goede nieuws nog dat het gemeentebestuur niet meer hoefde te bezuinigen dan eerder was aangekondigd.

Lees dinsdag het hele artikel in het ED, of via de digitale krant.