Volledig scherm
© Ronald Otter

Wethouder Wedemeijer: 'Bod Sportfondsen voor exploitatie IJsbaan Eindhoven financieel heel gunstig'

EINDHOVEN - "Ja, de IJsbaan blijft open. Er kan de komende tien jaar gewoon geschaatst worden in Eindhoven.” Die verlossende woorden kon sportwethouder Jacob Wedemeijer dinsdag eindelijk uitspreken, waar zijn voorgangster altijd een slag om de arm hield.

Sportfondsen blijkt bereid om – zoals de raad eiste – de exploitatie van de IJsbaan per 1 januari 2017 over te nemen voor een maximale bijdrage van de gemeente van 650.000 euro per jaar.

De precieze cijfers kon de SP-wethouder nog niet geven, omdat de gunning pas 9 augustus definitief is. Maar volgens hem gaat het om een ‘financieel heel gunstig bod’ en is Sportfondsen ‘een heel sterke partij’. De raadsfracties zijn tevreden over het resultaat. „En dat is eerst en vooral te danken aan de niet-aflatende inzet van de ijssportverenigingen”, aldus PvdA-raadslid Frank Depla.

IJsclub Eindhoven (IJCE) ziet uit naar de start van het nieuwe seizoen. „Gelukkig heeft de gemeente in een tijdsbestek van anderhalf jaar de koers met 180 graden kunnen wijzigen”, zegt IJCE-bestuurslid Willem Maris uit Best. De dreigende sluiting van de ijsbaan heeft wel een wissel getrokken op zijn club, waarbij 700 langebaanrijders zijn aangesloten. Vanwege alle onzekerheid is de toestroom van nieuwe leden gestokt. Ouders kozen voor hun kinderen vaker een andere sportclub, aldus Maris.

Lees het hele artikel in het ED van woensdag of in de digitale krant.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement