Volledig scherm
Jah Cure © Kees Martens

Wiebelen op bas en drums op Reggae Sundance in Wintelre

WINTELRE - Bas en drum, daar draait het om in de reggae, zo had Eindhovenaar Koen Lommerse verklaard. Dat was zaterdag zonneklaar tijdens het Reggae Sundance festival op Landgoed Landsard Beach, dat twintig jaar geleden voor het eerst georganiseerd werd.

Reggae was er in overvloed. Het was zonniger dan je had durven hopen in deze regenovergoten zomer. Er werd minder gedanst dan je zou verwachten. De mensen die dansten, beperkten zich voornamelijk tot een ontspannen wiebelen van het ene been op het andere, op de loom wiegende ritmes van bas en drums van de verschillende bands.

Terug naar de wortels was het motto van deze editie. Het was dan ook niet vreemd dat Julian Marley, zoon van de zanger die de reggae wereldwijd op de kaart zette, op het programma stond. Toch bleef juist hij bij de wortels vandaan in een mengeling van stijlen waarin soms de rock kwam bovendrijven, ineens een akoestische gitaar kon opduiken, om vervolgens met uiterst trage basnoten en krachtige echoënde toetsen diep in de dub te duiken. 

Alle leeftijden waren vertegenwoordigd, van babies met oorbeschermers tot vergrijsde rasta's in verschoten outfits. 

Lees het hele artikel maandag in het ED of in de digitale krant