Volledig scherm
© Thinkstock

Wielertoertocht De Ronde vanuit café Wilhelmina Eindhoven

EINDHOVEN - De jaarlijkse wielertoertocht De Ronde start zondag 12 juni op het Wilhelminaplein. Het is de 26ste editie van de sportieve happening.

Er zijn vier toertochten in totaal. Deelnemers kunnen kiezen uit de afstanden 50, 80, 120 en 160 kilometer. Starten bij cafë Wilhelmina op Wilhelminaplein 6 is mogelijk tussen 07.30 en 09.00 uur. Liefhebbers voor de tocht van 50 kilometer kunnen iets later beginnen met trappen, tussen 09.00-10.30 uur. Alle afstanden gaan dit keer richting Tilburg, de routes door het Brabantse land zijn volledig uitgepijld. Bij aankomst kunnen de deelnemers bijkomen van de inspanningen en op het Wilhelminaplein luisteren naar live muziek. Vooraf inschrijven is online al mogelijk. Deelnemen aan de 50 kilometer versie kost 4 euro, voor de drie overige afstanden betalen fietsers 5 euro. NTFU-leden krijgen 1 euro korting. Kijk voor meer praktische informatie op de internetsite van de toertocht.

Een aantal sponsors ondersteunt De Ronde financieel of in natura. Het geld dat na het evenement overblijft gaat naar het goede doel. Dit jaar is dat De Wensambulance, een organisatie die de laatste wens van ongeneeslijk zieken in vervulling laat gaan door ze nog één keer naar hun favoriete plek te rijden.