Volledig scherm
© Thinkstock

Wijkactie inbraakpreventie zorgt voor argwaan in Meerhoven

EINDHOVEN - Een wijkactie voor de aanschaf van veiligheidsbeslag voor buitendeuren heeft de nodige argwaan gewekt in de Eindhovense wijk Meerhoven. Het Haagse bedrijf Ipreventie benaderde bewoners vrijdag aan de deur met een eenmalige actie voor de aanschaf van veiligheidsbeslag, dat moet voorkomen dat inbrekers de cilinder uit het slot van buitendeuren afbreken. 

Veel bewoners vertrouwden de zaak niet, omdat de actie van tevoren niet was aangekondigd, zo was op te maken uit meldingen die op Facebook en bij de bewonersverenigingen binnenstroomden.

Die argwaan werd nog vergroot doordat bewoners onder druk werden gezet nog voor het einde van de dag te beslissen, om voor het actietarief in aanmerking te komen.

Ipreventie zelf is zich van geen kwaad bewust. De snel-beslissen-methode werd vooral ingezet om de kosten laag te houden. "Onze verkoopadviseurs zijn maar een dag in een bepaald gebied: ze kunnen dan alle sloten van klanten in één keer opmeten. Dit scheelt voorrijkosten," aldus Kerim Özdemir van Ipreventie. In overleg met bewonersverenigingen in Meerhoven heeft Ipreventie nu besloten de Meerhovenaren een week langer bedenktijd te geven.

Ipreventie komt binnenkort ook naar andere wijken in Eindhoven om haar veiligheidsbeslag aan te bieden.