Volledig scherm
© Thinkstock

WODAN zoekt nieuwe reddingsboei na afhaken Nieuw Woensel

EINDHOVEN - Een samenwerking tussen de Eindhovense voetbalclubs WODAN en Nieuw Woensel is van de baan. Het plan was dat Nieuw Woensel volgend seizoen op sportpark Eindhoven-Noord bij WODAN zou intrekken en dat de twee verenigingen op termijn mogelijk gingen fuseren.

Op de ledenvergadering van Nieuw Woensel stemden echter 200 leden tegen een verhuizing van sportpark 't Bokt en slechts elf voor.

Jan Vermaas, die zich sterk maakte voor de verplaatsing, is uit onvrede over de gang van zaken gestopt als voorzitter van Nieuw Woensel.
Het risico bestaat nu dat het in 2012 nog vernieuwde sportpark Eindhoven-Noord na dit seizoen leeg komt te staan. De in 2011 uit WVVZ en ESV gevormde fusieclub WODAN verkeert in financieel zwaar weer. De bank heeft het krediet van de club stopgezet en daardoor kan sinds november de huur van het sportpark niet meer betaald worden.

Voorzitter Harrie van de Ven: "We zullen met de gemeente en de bank om de tafel moeten om tot een herfinanciering voor het sportpark te komen. Anders vallen we om en kunnen we de poorten sluiten."

Lees alles in het ED van donderdag of in de digitale krant.