'Woningbouw in pand Summa College Eindhoven pas na 2020'

EINDHOVEN - Wonen in het Summa College aan de Frederiklaan in Eindhoven is voorlopig van de baan. Pas na 2020 komt het transformatieproject aan bod, als het aan de gemeente ligt. De al bekende woningbouwprojecten op Strijp-S krijgen voorrang. Om te voorkomen dat er te veel woningen tegelijk op de markt komen.

Volledig scherm

Dat laat het college van B en W weten op vragen van de Henri van Abbestichting en de ontwikkelaars Foolen en Reijs. Die hadden juist geklaagd dat het gebouw veel te laat op de prioriteitenlijst bouwen staat. De bouw van 430 lofts is in de planning pas voorzien voor na 2020.

Summa College laat weten het pand uiterlijk oktober 2017 te verlaten. Foolen en Reijs wilden meteen daarna aan de slag.

Strijp-S

De prioriteitennota 2015 van de gemeente Eindhoven geeft aan welke woningen volgens het college in de periode 2016-2020 gebouwd kunnen worden. En welke later aan bod komen, om te voorkomen dat er te veel woningen de Eindhovense markt overspoelen. In het gebied Strijp-S zijn de komende jaren bijvoorbeeld Space-S, de Spoorzone, de overkapping van Area51 en andere projecten gepland.

Lee Foolen laat weten in gesprek te willen over de planning. Het gebouw 3 jaar tijdelijk verhuren ziet de ondernemer niet zitten.

Volledig scherm
Het Summa College dat omgebouwd moet worden tot lofts. Rechts de Kastanjelaan, links de Frederiklaan.