Volledig scherm
© Thinkstock

Woningmarkt trekt aan, minder deuren open in de regio tijdens openhuizenroute

EINDHOVEN - Zo'n 1300 verkopers in Zuidoost-Brabant zetten afgelopen zaterdag de deur van hun te koop staande woning open voor belangstellenden. Met 9.000 te koop staande woningen betekent dat 1 op de 7 huizenverkopers in deze regio mee deed.

De animo om mee te doen aan de jaarlijkse Open Huizen Dag van makelaarsvereniging NVM neemt daarmee iets af, in vergelijking met voorgaande jaren. "En dat is ook logisch, zegt voorzitter Chris van Roon van de afdeling Zuidoost-Brabant. "Het gaat immers sinds een tijdje weer wat beter op de huizenmarkt."

Gewilde wijken
De woningen worden weer wat sneller verkocht, licht Van Roon toe. "Met name in de stad, en dan vooral in de gewilde wijken. Daarmee neemt de noodzaak om mee te doen aan deze Open Huizen Dag ook wat af."

Dat wil niet zeggen dat het grootschalige open huis zijn functie aan het verliezen is, denkt de Sonse makelaar. Hij wijst verder op een onverwacht neveneffect van de open dag. "Er zijn ook kopers die nog snel even hun slag willen slaan voordat het open huis is, om te voorkomen dat ze achter het net vissen."

Het is ook zeker niet zo dat het alweer koek en ei is op de woningmarkt, stelt Van Roon. "Met name verouderde vrijstaande woningen in het buitengebied gaan nog vrij moeilijk van de hand. Maar het algehele beeld is goed."