Volledig scherm
Het Gloeilampplantsoen gezien vanaf het spoor bij NS-station Strijp-S. Op de voorgrond de Achtseweg-Zuid, links het Klokgebouw op Strijp-S. FOTO Tom Valstar/Fotomeulenhof

Woontoren in Gloeilampplantsoen Eindhoven?

EINDHOVEN - De Haagse eigenaar Atom Zhou van het Gloeilampplantsoen heeft plannen om er een woontoren in het groen te bouwen. Komend jaar wil Zhou de grond als opslag voor bouwmaterialen verhuren.

De gemeente zegt dat dat niet mag. Ook wil Eindhoven nog steeds geen bebouwing van het parkje, zo laat een woordvoerder van het college in heldere bewoordingen weten. Zhou heeft het plantsoen bij station Strijp-S voor ruim drie ton gekocht uit de boedel van de failliete vastgoedmagnaat Lips. Daarna heeft hij een oproep gedaan om met ideeën voor het groengebied te komen. Meer daarover op de website.

Volgens woordvoerder Chang Wong leverde dat leuke ideeën op. De woontoren met een kleine doorsnede in een park is het plan dat nu het meest realistisch lijkt. Wel ingebed in het groen, benadrukt Wong. Vincent Wittenberg van de Vrienden van het Gloeilampplantsoen is tegen. "Wij willen daar niet aan meewerken. Wij willen het gebiedje groen houden."