Volledig scherm
© Menno Boon

Woordvoerster: 'Eindhoven Airport pest taxi's niet weg'

EINDHOVEN - Eindhoven Airport is vooralsnog niet van plan om taxi's vrij te stellen van de nieuwe parkeertarieven op P1. Op dat terrein voor kortparkeerders voor de vertrekhal zijn de eerste tien minuten parkeertijd gratis. Daarna moet voor elk bezoekje vier euro worden betaald, ongeacht de tijd dat men er staat.

Volgens een woordvoerster van Eindhoven Airport geldt het nieuwe tarief voor álle parkeerders en is het niet bedoeld om taxi's tegen te werken of weg te pesten.

Multifunctioneel gebouw
Op P1 wordt momenteel druk gewerkt aan een multifunctioneel gebouw voor parkeren (800 plekken), openbaar vervoer en een fastfoodrestaurant. Om die reden is de parkeerruimte tijdelijk beperkt. Het nieuwe tarief moet zorgen voor een snelle doorstroom, aldus de woordvoerster. "Langdurig gebruik van P1 willen we op dit moment voorkomen. Daarom geldt voor alle gebruikers inclusief de taxi's een zelfde tarief." Zodra het nieuwe gebouw klaar is, medio volgend jaar, wordt het parkeerbeleid opnieuw tegen het licht gehouden, aldus de woordvoerster.

Kwaad bloed
Het nieuwe tarief heeft kwaad bloed gezet bij diverse taxiondernemers. Volgens hen is er bovendien sprake van oneerlijke concurrentie, omdat Connexxion een eigen strook heeft en geen parkeergeld verschuldigd is. Eindhoven Airport wijst er op dat het hier gaat om de eigen taxistrook van het vliegveld, uitgebaat door Connexxion Taxiservices. "Het gebruik van deze strook wordt al sinds jaar en dag uitgegeven in concessie waarvoor een vergoeding betaald wordt door de contracthouder."

De taxistrook is volgens haar enkel bedoeld voor passagiers die op Eindhoven landen en zonder afspraak vooraf een taxi willen nemen, en níet voor taxi's die reizigers brengen.