Volledig scherm
Workshop voor oud medewerkers V&D © Tom Valstar/fotomeulenhof

Workshop voor oud medewerkers van V&D in Eindhoven

EINDHOVEN - Drie maanden zitten ze al thuis, maar de ondergang van hun warenhuis en het afscheid van hun baan is nog niet verwerkt. Verdriet en boosheid wisselen elkaar af in de bijeenkomst voor de ontslagen werknemers van V&D.

„Waar moet ik beginnen”, zegt Marie Louise de Jonge tijdens het voorstelrondje. „Ik heb webinars van het UWV gevolgd, sollicitatiebrieven geschreven, maar ik krijg de ene afwijzing na de ander. De druk wordt steeds groter.” Tranen lopen inmiddels over haar wangen. Haar verontschuldiging daarvoor wordt direct door de anderen weggewuifd. „Wij snappen het maar al te goed.”

De Jonge is niet de enige die haar tranen laat gaan. De werkloosheid en de onmacht om daar verandering in te brengen, maakt sterke emoties los bij de tien oud werknemers van V&D die deelnemen aan de workshop bij Seats to Meet in Eindhoven.

Annemieke Methorst van Stichting de Broekriem die de workshop geeft: „Wij willen voorkomen dat werkloze 45-plussers die moeilijk aan een baan komen in een gat vallen. Het is van groot belang dat ze netwerken, ook met elkaar. Om ervaringen te delen, tips en kennis uit te wisselen en elkaars netwerk te gebruiken. Met de workshops bieden we de mogelijkheid om te netwerken en geven we training in solliciteren. Daarnaast hebben we een facebookgroep van 1500 leden waar mensen hun ervaringen en netwerk kunnen delen. Ook worden er vanuit de groep bijeenkomsten georganiseerd.”

Lees alles in het ED van woensdag of in de digitale krant.