Volledig scherm

Youngmakers helpt jongeren in Eindhoven zoeken naar hun talenten en werk

EINDHOVEN - Jongeren die graag met hun handen werken, maar nog niet weten wat ze leuk vinden en waar ze allemaal goed in zijn, kunnen zich nog tot woensdag 5 oktober inschrijven voor het traject Youngmakers.

Tijdens de 'Youngmakers talent discovery' kunnen tien deelnemers in zestien weken tijd ontdekken welk werk bij hen past. Dynamo Jeugdwerk helpt met het zoeken naar hun talenten en interesses. Na twee eerdere trajecten in Geldrop-Mierlo en Nuenen start Youngmakers nu ook in Eindhoven.

Jongeren, die vanwege een kwetsbare arbeidspositie nu vaak aan de zijlijn blijven staan, kunnen tijdens een praktisch traject zelf aangeven wat ze kunnen en willen. Van oktober 2016 tot januari 2017 gaan de deelnemers onder meer aan de slag in een echte werkplaats; ontdekken gebeurt daar vervolgens door te doen. Er zal ook aan andere vaardigheden als werknemer worden gewerkt, waarna de werkzoekenden aan het einde van het proces door Youngmakers worden voorgesteld aan werkgevers. Meer info is terug te vinden op de websites van Youngmakers en Dynamo Jeugdwerk.