Volledig scherm
Mike Massé.

YouTube-sensatie Mike Massé komt naar de Effenaar in Eindhoven (video's)

EINDHOVEN - Dankzij zijn gepassioneerde vertolkingen van klassiekers uit de pophistorie is de Amerikaan Mike Massé uitgegroeid tot een fenomeen op YouTube. Voormalig advocaat Massé (46) ging zich specialiseren in het spelen van bekende (en iets minder beroemde) liedjes uit de popgeschiedenis. Zijn video's op YouTube haalden meer dan 44 miljoen views. 

Ruim 146.000 liefhebbers abonneerden zich op het kanaal van de Amerikaan.

Gepassioneerd 
Hij speelt 18 augustus in de Effenaar in Eindhoven. Samen met bassist Jeff Hall speelde hij in 2010 een cover van 'Africa', de klassieker van de band Toto in een pizzeria in de stad South Jordan (Utah). De performance werd op video vastgelegd. Op YouTube is het filmpje meer dan zeven miljoen keer bekeken.

"Ik twijfelde eerst of de video van 'Africa' goed genoeg was om op internet te zetten", kijkt Massé terug. Onterecht, bleek uit de enorme respons. Dankzij hun gepassioneerde voordracht en mooie harmonieën gaven de twee het uitgekauwde Africa nieuw elan.

Beatles
Massé speelde sinds 1993 regelmatig in de pizzeria voor wat fooien en een stuk pizza. Maar dankzij 'Africa' en andere covers op YouTube is hij uitgegroeid tot een muzikant met fans over de hele wereld. "Ik denk dat mensen mijn video's waarderen, omdat ik respect toon voor de originele versies. Ik geloof ook dat de energie en emotie die ik er zelf aan toevoeg worden gewaardeerd", zegt hij. Zijn oeuvre bestaat uit nummers van onder anderen de Beatles, David Bowie, Green Day, Genesis en Elton John, maar omvat ook werk van minder bekende acts als de Indigo Girls en Toad the Wet Sprocket.

Mike Massé speelt samen met bassist-zanger Sterling Cottam op 18 augustus in de Effenaar in Eindhoven en een dag later in Sugar Factory in Amsterdam. Beide optredens beginnen om 20.00 uur.

Lees het complete interview met Mike Massé in het Eindhovens Dagblad van maandag of via de digitale krant.