Volledig scherm
De ex-vriend (22) van Juliette Bouhof kneep haar keel dicht tijdens een ruzie. © Privéfoto

Zaak omgebrachte Juliette Bouhof: Geen nieuw onderzoek naar psyche dader Koen B.

DEN BOSCH/GELDROP - Er komt geen nieuw onderzoek naar de psyche van Koen B. De moeder van Juliette Bouhof, de tiener die B. om het leven bracht, stond daar op maar het Gerechtshof wijst dat verzoek af. De Geldropse Juliette werd eind 2014 dood gevonden bij de Vestdijk.

Haar ex-vriend Koen B. had haar om het leven gebracht en kreeg negen jaar cel voor doodslag, zowel het Openbaar Ministerie als raadsman Bert de Rooij gingen in hoger beroep.

Geen doodslag maar moord
De moeder van Juliette is het nooit eens geweest met het OM. Volgens haar is er geen sprake van doodslag, maar van moord. De jongen bedreigde haar dochter en haarzelf al langer en dat betekent dat hij van plan was haar te doden. De rechtbank oordeelde anders.

Moeder wil nieuw onderzoek
Volgens de moeder kloppen de opgestelde rapportages door gedragswetenschappers niet, omdat zij niet zouden weten van de voorgeschiedenis. De moeder is zelf forensisch therapeute en wil nieuw onderzoek. Dat is echter niet aan haar, maar aan het Openbaar Ministerie. En namens het OM zei advocaat-generaal W. Korver dat hij voldoende is geïnformeerd.

Het is verder sowieso de vraag of Koen zou meewerken, zijn advocaat 'zou daar zeker niet op aandringen'. Hoewel het van hemzelf dus niet hoeft, legde Korver de bal bij het hof, dat kan zelf nog een onderzoek laten instellen als ze dat nodig vindt. Maar ook het hof had genoeg aan de bestaande rapportage.

Rapportages
De moeder heeft die rapportages ingezien, maar wil ze graag hebben, zo zei haar advocaat. Deze bezwoer dat hij ze niet verder zou verspreiden, want dat schaadt de rechten van Koen. De Rooij wees er op dat de advocaat dat niet eens mag, maar dat de moeder ze wel zou kunnen doorspelen aan de media. Het hof wees ook dat verzoek af.

Desgevraagd vindt de moeder dat 'bijzonder teleurstellend'. "Rapportages kloppen vaker niet, dat weet ik. Door nieuw onderzoek viel hier veel te winnen en weinig te verliezen."