Volledig scherm
© Thinkstock

Zakenman uit Eindhoven 'vergeet' biovergister af te rekenen en is onvindbaar

EINDHOVEN - De Eindhovense zakenman Chris van Steenbergen (36) van de BiQ Group is spoorloos, nadat hij is 'vergeten' de koopsom van de omstreden biovergister in Nistelrode af te rekenen.

Voormalig eigenaar Pieter Hoogendonk verklaart dat de deal - die volgens hem 'meerdere miljoenen' waard zou zijn - op 9 maart in een notariële akte is bezegeld. "Maar ik heb nog geen cent gezien", zegt Hoogendonk.

Bedrijf failliet
Vijf weken na de transactie ging het bedrijf van de oorspronkelijke eigenaar, Biogas BV, failliet. Curator Jos Dexters van Aben & Slag in Helmond onderzoekt of de verkoop van de installatie wel rechtmatig is geweest, zo blijkt uit het faillissementsverslag.

Hoogendonk beraadt zich ondertussen op juridische stappen tegen Van Steenbergen "Maar dat is een beetje lastig, omdat ik niet precies weet waar meneer uithangt."

Post retour
De alarmbellen gingen niet alleen bij Hoogendonk af. De provincie Noord-Brabant, die de ondernemer recent een last onder dwangsom oplegde voor drie overtredingen in Nistelrode, kreeg de post recent retour.

De woning aan de Kroonstraat in Eindhoven wordt momenteel door andere mensen bewoond. Verschillende websites, waaronder die van de BiQ Group en BiQ Energy, zijn op zwart gezet. Zeker drie telefoonlijnen zijn uit de lucht. Zijn mobiele telefoon neemt hij niet op.