Volledig scherm

Zeker 15 ongevallen op kruising Dr. Berlagelaan/Barrierweg in Eindhoven (video)

EINDHOVEN - Er zijn al heel wat ongevallen gebeurd sinds de verkeerslichten op de kruising Barrierweg/Dr. Berlagelaan in Eindhoven vijf jaar geleden werden weggehaald. Vorige week was het weer raak.

Buurtbewoners kunnen de tel al niet meer bijhouden. Gebeurden er nu zeven, acht of 'maar' vijf ongelukken vorige week op de kruising van de Barrierweg met de Dr. Berlagelaan? Feit is dat het er veel te veel zijn. En dat er iets moet gebeuren, vindt ook de LPF-fractie. In raadsvragen aan het college stelt de partij de kruising aan de orde. Sinds de verkeerslichten hier zijn weggehaald, is het aantal incidenten fors toegenomen. De fractie wil een onderzoek, maar liever nog concrete actie.

Twintig
Een inventarisatie aan de hand van meldingen door de politie en nieuwsberichten op sites en in het ED levert een score op van ruim twintig incidenten sinds de stoplichten vier jaar terug werden weggehaald. De gemeente komt tot vijftien ongevallen, maar wijt dat lagere aantal aan 'onderregistratie door de politie'.

Volgens de buurtbewoners zijn het er meer dan twintig. Afgelopen zaterdag én donderdag was het twee keer raak, zegt Marijke Leemans, wonend op de hoek van het kruispunt. "De politie was nog maar net weg, toen er opnieuw twee op elkaar zaten. Dat brengt het totaal in één week op zeven."

Onderzoek
Terugplaatsen van de stoplichten -die volgens verkeerstellingen in 2012 overbodig waren geworden- is volgens de gemeente vooralsnog niet aan de orde. Wel wordt onderzocht of maatregelen nodig zijn. Volgende maand moet het onderzoek afgerond zijn.

Lees het hele artikel woensdag in het ED of in de digitale krant

Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Een collage van recente aanrijdingen op de kruising Barrierweg/Dr. Berlagelaan in Eindhoven.
Volledig scherm
Sinds de verkeerslichten op de kruising Barrierweg/Dr. Berlagelaan in Woensel vijf jaar geleden werden weggehaald, zijn er al heel wat ongevallen gebeurd. Vorige week was het bijna dagelijks raak, aldus buurtbewoners.