Volledig scherm
© Bert Jansen

Zelfde eisen in zaak kofferbakmoord in Waalre

DEN BOSCH/WAALRE - Een Eindhovenaar en een inwoner van Valkenswaard hoorden in hoger beroep dezelfde eisen van 18 jaar en 10 jaar met tbs als ze al van de rechter opgelegd hadden gekregen voor de kofferbakmoord.

Politie noemt de Waalrese 'kofferbakmoord' een van de gruwelijkste uit haar geschiedenis.

Op 30 april 2013 nam een Eindhovenaar (34) de dealer Mo mee naar het huis van zijn Valkenswaardse vriend. Deze sloeg hem daar met een ijzeren statief (van de Eindhovenaar) 'tot moes'. Mo's resten zijn half verbrand gevonden in de kofferbak van een auto in de bossen van Waalre.

Volgens de Eindhovenaar ging de patiënt opeens volledig door het lint en deze zou hem ook opruimen als hij deze niet bijstond in het opruimen. In het kleine jaar dat de patiënt in het Pieter Baancentrum zat, heeft hij geen woord gezegd. Maar tijdens de rechtszitting kreeg mr. Mandemakers hem aan het praten en toen wees hij de Eindhovenaar aan als opdrachtgever. Zowel het OM als de rechtbank zagen dat als de waarheid.

Ook in het hoger beroep zag advocaat-generaal Monique de Vries 'in het dossier en hier in de banken' duidelijk 'hoe de verhoudingen zijn': de patiënt van de wereld en de Eindhovenaar welbespraakt en manipulatief. Diens advocate Monique Hendriks merkte op dat 'de mannen die hier zitten niet de mannen van 3 jaar terug zijn'.

Lees het complete verhaal in het ED van zaterdag via de digitale krant.