Volledig scherm
Albert Heijn aan de Strijpsestraat was de afgelopen maanden een van de supermarkten die om 10.00 uur openden. © Kees Martens

Zes AH-filialen Eindhoven schrappen vroege opening op zondag

EINDHOVEN - Vroege klanten van zes Albert Heijn filialen in Eindhoven komen zondagochtend tussen 10 en 12 aan een gesloten deur. Ahold heeft besloten de vroege opening op zondag – vanaf 10.00 uur – te schrappen, nadat gemeentecontroleurs hier de afgelopen weken op bezoek zijn geweest.

In Eindhoven mogen, in tegenstelling tot in veel andere gemeenten, supermarkten op zondag pas om 12.00 uur open.

Acht overtreders
De handhavingsactie werd drie weken geleden door de gemeente aangekondigd. Op de twee daaropvolgende zondagen werden respectievelijk vijf en vier supermarkten betrapt. Afgelopen zondag is er opnieuw gecontroleerd door de gemeente, maar opmerkelijk genoeg werd toen geen enkele overtreding geconstateerd. Een rondgang van het ED leverde die ochtend acht 'overtreders' op.

Ahold erkent dat vanaf december de filialen aan de Leenderweg, Strijpsestraat, Roostenlaan, 18 Septemberplein, Limburglaan en Franz Léharplein voor het middaguur al opengingen. "AH heeft haar openingstijden aangepast aan de behoefte van haar klanten", laat een woordvoerder van het concern weten. "AH heeft gemeend dat de verruiming van de openingstijden toegestaan was, naar aanleiding van een bericht op de site van gemeente Eindhoven."