Volledig scherm
Wessel Sprenkels uit Geldrop op de 'Ferrari-dag' in 2014. © Irene Wouters

Zieke kinderen razen zaterdag in Ferrari over taxibaan Vliegbasis Eindhoven (video)

EINDHOVEN - Zo'n 75 kinderen met type 1 diabetes worden zaterdag 24 september getrakteerd op een bijzondere dag, waarin Ferrari raceauto's en de Vliegbasis Eindhoven centraal staan.

De kinderen 'krijgen' die dag een eigen Ferrari met chauffeur die hen de hele dag begeleidt. Een van de onbetwiste hoogtepunten wordt een supersnelle rit over de taxibaan - dus niet de startbaan - van het vliegveld.

's Middags wordt in een grote colonne met de 75 Ferrari's een rit door de regio gemaakt. De auto's worden begeleid door motoren van de politie. De dag, die is georganiseerd door de Ferrari Club Nederland in samenwerking met onder meer de luchtmacht, wordt afgesloten met een buffet.

75 kinderen met de auto-immuunziekte Type 1 Diabetes werden zaterdag in een eigen Ferrari met chauffeur de hele dag rondgereden. De van de 'Doe een plezier Rit 2016’ start was op Vliegbasis Eindhoven
De 3 kilometer lange taxibaan op de Koninklijke Luchtmachtbasis Eindhoven was zaterdagmorgen voor één keer niet het domein van vliegtuigen maar van ruim 70 Ferrari's.