Volledig scherm
Oleksandr Zinchenko

Zinchenko wil graag 'verrassen' bij PSV (video)

EINDHOVEN - Wat voor type speler hij nou precies is? Oleksandr Zinchenko kan op rechts en links voorin en centraal op het middenveld (als nummer 10) uit de voeten. 

Zelf laat hij de buitenwereld graag nog wat raden. "Hoe ik precies speel, is nog een beetje een verrassing voor jullie. Ik hoop de mensen dat op het veld te kunnen laten zien", zo gaf hij donderdag na zijn presentatie bij PSV aan.

Zinchenko (19) trainde voor het eerst mee bij PSV. "Ik was al anderhalve maand in Manchester", aldus de huurling van Manchester City. Met trainer Guardiola is het traject bij PSV uitgebreid besproken. "Hij is er een voorstander van omdat dit een grote club is waar ik ervaring kan opdoen. Ik hoop hier elke dag sterker te kunnen worden en mezelf te ontwikkelen." Zaterdag tegen NEC zit Zinchenko al op de bank bij PSV.

Volledig scherm
Oleksandr Zinchencko © Tom Valstar/fotomeulenhof
Oleksandr Zinchenko, de laatste aanwinst van PSV deze transferzomer stond donderdag voor het eerst op het trainingsveld van de Herdgang. PSV huurt de aanvaller voor een jaar van Manchester City. Donderdagmiddag wordt de speler gepresenteerd.