Volledig scherm
© Bert Jansen

Zoon (40) aangehouden in Eindhoven in onderzoek dood Bart Hillen uit Helmond

HELMOND/EINDHOVEN - De 40-jarige man die woensdag is aangehouden als verdachte in het onderzoek naar de dood van Bart Hillen (67) uit Helmond is een van zijn zoons. Dat bevestigen verschillende bronnen aan het ED. De politie wil hier nog niets over kwijt.

De politie was al sinds het stoffelijk overschot van Hillen werd gevonden, op donderdag 19 mei in de Zuid-Willemsvaart in Helmond, op zoek naar de man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Arrestatie
Hij werd woensdagochtend rond 8.00 uur gearresteerd op de Aalsterweg in Eindhoven toen surveillerende agenten hem daar zagen rijden. Hij is ingesloten voor verder onderzoek naar zijn eventuele rol en betrokkenheid bij de dood van het slachtoffer.

Bart Hillen verdween begin mei spoorloos. Toen donderdag een lichaam gewikkeld in een deken in het water werd gevonden, was niet meteen zeker dat het om hem ging. Via vingerafdrukken heeft de politie dat inmiddels kunnen bevestigen.

Getuigen
De politie zoekt nog steeds getuigen die mogelijk iets verdachts gezien hebben bij de Zuid-Willemsvaart. Naar aanleiding van opsporingsuitzendingen op tv kwamen tot nu toe nog geen tips binnen, aldus een politiewoordvoerder.

Volledig scherm
Politie doet onderzoek bij de Zuid-Willemsvaart waar lichaam is gevonden
Bart Hillen, de Helmonder die afgelopen week dood werd aangetroffen in het kanaal, was een vriendelijke man die heel erg op zichzelf leefde. Hij had nauwelijks contact met mensen. Het is daarom nog altijd een raadsel hoe de 67-jarige man betrokken raakte bij een misdrijf. Lees meer: http://www.ed.nl/regio/helmond/vriend-over-omgebrachte-helmonder-bart-hillen-was-een-einzelg%C3%A4nger-1.6038879