Volledig scherm

Zorg op afstand via het internet nog niet gewoon; speerpunt voor Philips

AMSTERDAM – De bereidheid om nieuwe technologieën in de zorg toe te passen is in Nederland nog beperkt. Philips echter heeft deze internettechnologie die zorg op afstand mogelijk maakt tot een belangrijk speerpunt gemaakt.

Die zogeheten 'connected care', waarbij patiënten en zorgverleners informatie kunnen delen via met het internet verbonden apparaten, moet een belangrijke rol spelen bij het beperken van de kosten van de zorg, preventie en de behandeling van chronische ziekten.

Urgentie
"Er moet nog veel gebeuren", beseft topman Jeroen Tas van Philips Connected Care & Health Informatics. "De urgentie om stappen te zetten is er. Verandering is lastig zeker in de conservatieve en complexe zorg. Maar de resultaten zijn zó duidelijk: dit gaat gebeuren. We willen allemaal dat de zorg verandert, en dat zal dus moeten."

Philips heeft woensdag bekendgemaakt met Cordaan thuiswonende ouderen met dementie in de regio Amsterdam met behulp van sensoren te gaan monitoren.

eHealthWeek
Uit onafhankelijk mondiaal onderzoek dat Philips woensdag tijdens eHealthWeek in Amsterdam ook heeft gepresenteerd, blijkt dat ruim 60 procent van de zorgprofessionals niet denkt dat met het internet verbonden zorgoplossingen belangrijk zijn om onze gezondheid te verbeteren. Van de patiënten denkt ruim de helft dat deze internettechnologie ons welbevinden verbetert.

Lees donderdag meer in het ED of in de digitale krant.