Volledig scherm
© Bert Jansen

Zuidoost-Brabant ondervond even hinder van flinke onweersbuien en hagelstenen (video)

EINDHOVEN - Het KNMI had code geel afgegeven voor de zuidelijke provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. Het onweer bereikte rond negen uur Zuidoost-Brabant en toen kwamen er verschillende meldingen uit onder meer Deurne van grote hagelstenen. Het verkeer op de A67 ondervond korte tijd hinder van de hagelstenen die vielen. 

Op de Zeelsterstraat in Eindhoven was de bliksem ingeslagen in de schoorsteen. In Soerendonk ontstond er brand in een woonboerderij aan de Molenheide door blikseminslag.

KNMI
Het KNMI verwachtte dat de onweersbuien gepaard gingen met plaatselijke windstoten tot 60 kilometer per uur. Ook kon er lokaal veel neerslag vallen. In de nacht trokken de buien weg richting het noorden van het land.

In het weekend daalt de temperatuur naar 19-21 graden. Zaterdag is er kans op wat regen en zondag blijft het op de meeste plaatsen droog. Er is afwisselend zon en bewolking.

Warmterecord
Donderdag is voor de derde keer op rij een warmterecord verbroken. In de Bilt werd het 26,8 graden. Het oude dagrecord stond op 26,6 graden. Afgelopen dagen was het tropisch heet met zwoele nachten. Het kwik steeg woensdag en dinsdag tot 31,2 en 31,4 graden, ongewoon warm voor de tijd van het jaar.

Stormschade
Aan de Warande in Deurne viel een boom op een auto. De schade aan de auto is enorm, niemand raakte gewond. De boom werd vrijdag geruimd door de gemeente.

Onweer bij Eindhoven #onweer #bliksem pic.twitter.com/ano70KV3dc — Petra Vogel (@Petra_Vogel) September 15, 2016

Volledig scherm
Blikseminslag Zeelsterstraat in Eindhoven © Bert Jansen
Volledig scherm
De boom kwam op de auto terecht © Twitter/brigadierDEURN3
Volledig scherm
Onweer in Limbeek © Tiny Jegerings
EINDHOVEN - Het KNMI heeft code geel afgegeven voor de zuidelijke provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. Inmiddels heeft het onweer Zuidoost-Brabant bereikt en komen er meldingen uit onder meer Deurne van grote hagelstenen. Het verkeer op de A67 ondervond korte tijd hinder van de hagelstenen die vielen.
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement