Volledig scherm
PREMIUM
© Bart Meesters

1 op 14 ambulances is niet op tijd bij spoedgevallen

DEN BOSCH/OSS - Bij alarmnummer 112 krijgen ze steeds vaker ouderen uit Noordoost-Brabant aan de lijn die om een ambulance vragen en tegelijkertijd is het in deze regio moeilijk om aan personeel te komen. Dat legt een enorme druk op de ambulances om bij spoedritten op tijd te komen. De grens ligt op 15 minuten, maar 1 op de 14 ambulances haalde dat vorig jaar niet.

Dat blijkt uit cijfers over 2019 van de Regionale Ambulance Voorziening Brabant Midden-West-Noord (RAV). Ook de ziekenwagens die zogeheten A1-ritten rijden in de regio's Tilburg en Breda komen in 7,6 procent van de gevallen niet op tijd. 

 1. Nepverpleegkundige JBZ aangehouden na behandelen patiënten tijdens coronadrukte: ‘Geschokt om dit bedrog’
  PREMIUM

  Nepver­pleeg­kun­di­ge JBZ aangehou­den na behandelen patiënten tijdens coronadruk­te: ‘Geschokt om dit bedrog’

  DEN BOSCH - Een 24-jarige man die werkzaam was in het Bossche Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) is aangehouden op verdenking van oplichting, valsheid in geschrifte en diefstal. De verdachte controleerde patiënten en mogelijk diende hij ze ook medicatie toe, zonder dat hij beschikte over kwalificaties om deze handelingen te mogen verrichten. ,,We zijn geschokt door het bedrog", reageert het JBZ.
 2. 
Met een knipoog, maar basketbalclub Heroes gaat afhaken sponsors niet accepteren
  PREMIUM

  Met een knipoog, maar basketbal­club Heroes gaat afhaken sponsors niet accepteren

  DEN BOSCH - Leuk, een basketbalwedstrijd kijken én netwerken. Minder leuk: bedrijven hebben er door corona geen geld meer voor. En dat ‘accepteert’ basketbalclub Heroes niet. ,,We geven de bedrijven tóch twee stoelen en ze bepalen zelf wat ze die stoelen waard vinden.’’ Bovendien geeft de club van Bob van Oosterhout 250 seizoenkaarten weg aan kinderen uit gezinnen die door corona getroffen zijn.