DEN BOSCH,DE APPARTEMENTEN LANGS DE MAAS IN DE MAASPOORT
Volledig scherm
PREMIUM
DEN BOSCH,DE APPARTEMENTEN LANGS DE MAAS IN DE MAASPOORT © Marc Bolsius

10.000 woningen er bij met extra oog voor starters en senioren in Den Bosch

DEN BOSCH - Den Bosch zet hoog in:  de gemeente wil de komende 10 jaar 10.000 woningen bouwen. Met een extra aandacht voor beginnende jongeren en studenten die tussen wal en schip vallen en voor senioren. Hoe? ,,Door bijvoorbeeld in nieuwbouwprojecten verplichtingen op te leggen en te kijken naar nieuwe woonvormen’’, denkt wethouder Roy Geers.

In de door Geers gepresenteerde nieuwe woonvisie, die voor grofweg de komende tien jaar geldt,  gaat extra aandacht uit naar ‘de mensen die nu tussen wal en schip vallen’.  ,,Starters die een te hoog inkomen hebben voor een sociale huurwoning en een te laag inkomen hebben voor een hypotheek.  Wij willen meer woningen in de  middenhuur en de sociale koop voor jongeren en studenten.’’

  1. Het mag: Horeca krijgt meer terrasruimte en de buren moeten er terecht kunnen zonder consumptie

    Het mag: Horeca krijgt meer terrasruim­te en de buren moeten er terecht kunnen zonder consumptie

    DEN BOSCH - Op de Parade, Markt en in de Kerkstraat komt vanaf 1 juni tot en met 15 oktober extra ruimte voor terrassen. De terrassen op de Parade zijn uitsluitend bestemd voor ondernemers van het plein. Op de Parade komt ook een paviljoen dat is bestemd als borrelplek waar gasten een drankje kunnen drinken ‘voordat zij worden geleid naar hun tafel in een horecabedrijf in de Korte Putstraat.