Demonstranten voeren actie op de Pettelaarse Schans tegen racisme. De demonstratie is ingegeven door de Black Lives Matter beweging, die wereldwijd protesteert na de dood van de zwarte Amerikaan George Floyd.
Volledig scherm
Demonstranten voeren actie op de Pettelaarse Schans tegen racisme. De demonstratie is ingegeven door de Black Lives Matter beweging, die wereldwijd protesteert na de dood van de zwarte Amerikaan George Floyd. © ANP

1000 demonstranten in Den Bosch, bekijk hier hoe de demonstratie tegen racisme verliep in 20 foto's

fotoreportageDEN BOSCH - Zo'n 1000 mensen demonstreerden zaterdagmiddag op de Pettelaarse Schans in Den Bosch tegen racisme.  ,,We hebben vandaag gezien dat ook Den Bosch staat voor verandering en diversiteit. Dankjewel Den Bosch!” Bekijk in deze fotoreportage hoe het verliep. 

  1. Woonzorgcentrum Sint Jozefoord in Nuland heeft eerste ‘Walk in the parQ’ van ons land

    Woonzorg­cen­trum Sint Jozefoord in Nuland heeft eerste ‘Walk in the parQ’ van ons land

    NULAND - Alsof ze een balletdanseres is buigt de 86-jarige zuster Emmanuela Versantvoort diep door haar knieën. „Ik ben nog fit”, zegt ze. ,,Weet niet waar ik het aan te danken heb. Vroeger veel gelopen, gefietst en zowat mijn hele leven als hoofd van de kinderafdeling van het Carolus-ziekenhuis in Den Bosch gewerkt. Bij het woonzorgcentrum in Nuland wandel ik nu nog steeds graag door de bossen.”