112 bomen er bij op de eerste Dag van de Zuivere Lucht in Den Bosch en Tilburg, als beginnetje

DEN BOSCH - Op een positieve manier de noodklok luiden in plaats van door middel van protest of staken. Met die insteek nam kunstenaar Zeus Hoenderop woensdag het voortouw bij het planten van 112 bomen. En hij heeft bisschop De Korte aan zijn zij.

Ze is niet goed bij stem, verontschuldigt gedeputeerde Anne-Marie Spierings zich vroeg in de ochtend bij aankomst in de vlindertuin van het provinciehuis in Den Bosch. ,,Griepje denk ik. Al zijn er ook mensen met zo’n stem doordat ze last hebben van de luchtkwaliteit’’, slaat ze meteen een brug naar de reden van samenkomst: de eerste Dag van de Zuivere Lucht

  1. Het mag: Horeca krijgt meer terrasruimte en de buren moeten er terecht kunnen zonder consumptie

    Het mag: Horeca krijgt meer terrasruim­te en de buren moeten er terecht kunnen zonder consumptie

    DEN BOSCH - Op de Parade, Markt en in de Kerkstraat komt vanaf 1 juni tot en met 15 oktober extra ruimte voor terrassen. De terrassen op de Parade zijn uitsluitend bestemd voor ondernemers van het plein. Op de Parade komt ook een paviljoen dat is bestemd als borrelplek waar gasten een drankje kunnen drinken ‘voordat zij worden geleid naar hun tafel in een horecabedrijf in de Korte Putstraat.