Volledig scherm
PREMIUM
Anne Fleur Lausberg (links) speelt al zes jaar trompet bij Rappo Grande (het opleidingsorkest van Kunst & Vriendschap in Vught). © Peter de Bruijn

17-jarige Anne Fleur uit Vught: ‘Strijd tegen kanker maakt een vechtersbaas van je’

VUGHT - Anne Fleur Lausberg uit Vught wil met een muzikale avond geld ophalen voor kinderkankerfonds KiKa. Ze kreeg de ziekte toen ze vijftien jaar oud was: ,,Het heftigste was dat mijn haar uitviel. Het was heel lang.” Nu wil ze iets terugdoen voor anderen. 

Merlijn (12) kijkt in de coulissen van De Speeldoos naar Anne Fleur Lausberg. ,,Heel dapper dat mijn zus straks haar verhaal op het podium vertelt”, zegt hij. “Ik heb ooit in de klas een presentatie gegeven over wat het ziek zijn van mijn zus met mij deed. Het was heel stil, ja.”

  1. Parkeergarage Bossche Maijweg 20 jaar open voor omwonenden, aanleg woonerf kan daarmee ook beginnen

    Parkeerga­ra­ge Bossche Maijweg 20 jaar open voor omwonenden, aanleg woonerf kan daarmee ook beginnen

    DEN BOSCH - Het heeft veel overleg en kruim gekost, maar de NS gaat de in 2017 gebouwde parkeergarage aan de Maijweg in Den Bosch uiteindelijk tóch voor twintig jaar openstellen voor omwonenden. Omdat de spoorwegen de afspraken die in het verleden gemaakt zijn nakomt, kan al in oktober van dit jaar ook met de nieuwe inrichting van de weg begonnen worden. Dat laatste gaat duurder worden dan aanvankelijk aangenomen: geen 900.000 euro, maar 1,475 miljoen euro.