Volledig scherm
Bokhoven vanuit de lucht, met op de achtergrond de Maas. © Marc Bolsius

650 jaar parochieleven in Bokhoven in 'Pastoors Kasteelheren en Maasboeren'

Ruim 250 pagina's dik is het boek 'Pastoors Kasteelheren Maasboeren. 650 jaar parochieleven in Bokhoven' dat zaterdag is gepresenteerd.

Het fraai geïllustreerde boek geeft chronologisch weer hoe de parochie zich heeft ontwikkeld in de loop van de vele eeuwen. Maar wie het heeft over de parochie, heeft het uiteraard over het dorp, want die zijn niet los te zien van elkaar. Vroeger niet, maar ook vandaag de dag nog niet. Hoewel de ontkerkelijking uiteraard niet aan het pittoreske Maasdorp voorbij is gegaan en de kerk lang niet meer in elke Bokhovense huiskamer een rol speelt. Burgemeester Jack Mikkers, commissaris van de koning in Brabant Wim van der Donk en Xaveer van der Spank kregen zaterdag de eerste exemplaren van het boek uitgereikt, Van der Spank was de 40ste pastoor van Bokhoven en nam in 2010 na 35 jaar afscheid. Hij woont er overigens nog steeds. De boeken werden uitgereikt door de huidige pastoor van Bokhoven (en Engelen), Alphons Boom.

De boekpresentatie werd voorafgegaan door een symposium met bijdragen van Arnoud Jan Bijsterveld (hoogleraar Tilburg University), abt Denis Hendrickx van de Abdij van Berne en Patrick Timmermans, directeur Erfgoed Brabant.

Pastoors Kasteelheren Maasboeren. 650 jaar parochieleven in Bokhoven is een uitgave van Berne Media, uitgeverij Abdij van Berne in Heeswijk. Auteurs: Frans van Gaal, Wies van Leeuwen, Kees van den Oord, Jac. Biemans (beeldredactie). Foto's: Marc Bolsius. 256 pagina's. Prijs: 35 euro. 978 90 8972 334 5.

  1. Waarom laten meeste Bossche cafébazen (nog) niks van WK voetbal in de zaak zien?

    Waarom laten meeste Bossche cafébazen (nog) niks van WK voetbal in de zaak zien?

    Wie donderdagmiddag de WK-wedstrijd van de Nederlandse voetbalvrouwen tegen Canada wil zien in een Bosch café moet zijn of haar best doen. Jan van Son, eigenaar van feestcafé De Carrousel (Karrenstraat), pakte twee jaar geleden flink uit tijdens het EK voetbal voor vrouwen. Bij de ingang hing een groot spandoek dat in de zaak alle wedstrijden van Oranje live te zien waren. En er werd getrakteerd. Want elk Nederlands doelpunt was goed voor een oranje borrel en er was korting op bier.