Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Agent raakt ernstig gewond als cliënt van zorginstelling hem uit het niets neerslaat in Vught

VUGHT - Een agent is maandagochtend zwaar mishandeld op het Zorgpark in Vught. Hij werd uit het niets op zijn hoofd geslagen door een cliënt van Novadic-Kentron en raakte daardoor ernstig gewond. 

De agent werd maandagochtend opgeroepen om bijstand te verlenen aan de zorgverleners op het zorgpark. Maar een cliënt uit de verslavingszorg sloeg hem vanuit het niets neer, waardoor de agent bewusteloos raakte. Andere agenten hielden de man daarna aan. 

,,Dit is wel even schrikken”, zegt zijn directe collega wijkagent Marcel de Rouw. ,,We verlenen vaak bijstand op het Zorgpark en doen dat meestal in goede samenwerking, ook met de cliënten daar. Als er dan zoiets gebeurt, dan kan dat behoorlijk onverwacht zijn. Natuurlijk moeten we dan meteen ingrijpen.”

De man is vastgezet en er wordt onderzoek gedaan naar zijn handelen. Ook wordt er met getuigen gesproken. 

De gewonde agent heeft aan het incident een zware hersenschudding overgehouden. 

  1. Nepverpleegkundige had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicitatie lopen
    PREMIUM

    Nepver­pleeg­kun­di­ge had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicita­tie lopen

    DEN BOSCH - Kort nadat de Bossche nepverpleegkundige begin april bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis was ontslagen, had hij alweer een sollicitatieprocedure lopen bij een welzijnsinstelling. Naar nu blijkt deed het JBZ pas op 14 mei - dat was zo’n zes weken na zijn ontslag - bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg een ‘melding van disfunctioneren’. Dat had volgens de regels binnen drie dagen moeten gebeuren.