Archieffoto van Balkumse optocht.
Volledig scherm
Archieffoto van Balkumse optocht. © Chris van Cromvoirt

Alle carnavalsactiviteiten Berlicum afgelast

BERLICUM - Het bestuur van Dun Blaouwun Beer in Berlicum heeft alle carnavalsactiviteiten voor de komende tijd afgelast. Met een blik op de huidige lockdown en vooruitkijkend naar de komende persconferentie verwacht het bestuur onvoldoende versoepelingen om normale activiteiten te kunnen houden. 

 1. Nieuwe mogelijke oorzaak explosie aan boord van Bossche boot: klussen met folie en terpentine
  PREMIUM

  Nieuwe mogelijke oorzaak explosie aan boord van Bossche boot: klussen met folie en terpentine

  DEN BOSCH - Reinigen van ruiten met terpentine als vetoplosser om ze te blinderen met folie mogelijk in combinatie met gebruik van een aansteker. Of ontbranding van de terpentinedamp op een andere manier. Dat heeft zondagnacht mogelijk geleid tot de explosie aan boord van een schip dat sinds enkele dagen ligt afgemeerd bij de Lambooybrug. Twee opvarenden, een Bossche vrouw (42) en Bosschenaar (40) raakten zwaargewond.
 2. Herdenking coronaslachtoffers krijgt nauwelijks aandacht tijdens ‘versnipperde’ mis
  PREMIUM

  Herdenking corona­slacht­of­fers krijgt nauwelijks aandacht tijdens ‘versnip­per­de’ mis

  DEN BOSCH - Beter laat dan nooit. Afgelopen november zou in de Sint-Jan een herdenkingsmis ter ere van alle (Brabantse) coronaslachtoffers worden gehouden. Die ging toen niet door vanwege een ernstige toename van het aantal besmettingen. Maar nu dat gevaar goeddeels is geweken, kon de mis zondagmiddag alsnog op de agenda worden geplaatst. In de praktijk kwam het herdenkingaspect slechts mondjesmaat uit de verf, aangezien er ook nog andere ‘agendapunten’ de revue passeerden.