Het Dierentehuis Den Bosch aan de Oosterplas.
Volledig scherm
Het Dierentehuis Den Bosch aan de Oosterplas. © Jos van de Ven/BD

Alleen zwerfdieren zijn (tijdelijk) welkom bij Dierentehuis Den Bosch

DEN BOSCH - Dierentehuis Den Bosch heeft door het coronavirus de nodige maatregelen genomen. Zo neemt het asiel tot en met 6 april geen dieren meer aan waar mensen afstand van willen doen.

Naast het niet aannemen van 'afstandsdieren’ vinden er de komende tijd ook geen adopties plaats bij het tehuis, sluit het pension de deuren voor nieuwe logeerhonden en zijn er geen inloopuren op maandag en donderdag. Mochten mensen graag langs willen komen, dan moet er een afspraak gemaakt worden met Dierentehuis Den Bosch.

Zwerfdieren worden nog wél opgevangen in Dierentehuis Den Bosch. Zij kunnen tijdens openingstijden worden opgehaald door de eigenaar.

,,We willen onnodig contact met mensen zoveel mogelijk vermijden. We nemen daar ook helemaal geen risico mee", aldus Diederik Mollinger namens Dierentehuis Den Bosch. ,,We zijn op dit moment al druk genoeg met het verzorgen van de dieren. Daar willen we zo voorzichtig mogelijk mee omgaan", zegt hij. Met de maatregelen volgt het asiel de richtlijnen van het RIVM. ,,Er zijn meerdere asielen die dit doen", zegt Mollinger.

  1. Nepverpleegkundige had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicitatie lopen
    PREMIUM

    Nepver­pleeg­kun­di­ge had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicita­tie lopen

    DEN BOSCH - Kort nadat de Bossche nepverpleegkundige begin april bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis was ontslagen, had hij alweer een sollicitatieprocedure lopen bij een welzijnsinstelling. Naar nu blijkt deed het JBZ pas op 14 mei - dat was zo’n zes weken na zijn ontslag - bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg een ‘melding van disfunctioneren’. Dat had volgens de regels binnen drie dagen moeten gebeuren.