Het Dierentehuis Den Bosch aan de Oosterplas.
Volledig scherm
Het Dierentehuis Den Bosch aan de Oosterplas. © Jos van de Ven/BD

Alleen zwerfdieren zijn (tijdelijk) welkom bij Dierentehuis Den Bosch

DEN BOSCH - Dierentehuis Den Bosch heeft door het coronavirus de nodige maatregelen genomen. Zo neemt het asiel tot en met 6 april geen dieren meer aan waar mensen afstand van willen doen.

Naast het niet aannemen van 'afstandsdieren’ vinden er de komende tijd ook geen adopties plaats bij het tehuis, sluit het pension de deuren voor nieuwe logeerhonden en zijn er geen inloopuren op maandag en donderdag. Mochten mensen graag langs willen komen, dan moet er een afspraak gemaakt worden met Dierentehuis Den Bosch.

Zwerfdieren worden nog wél opgevangen in Dierentehuis Den Bosch. Zij kunnen tijdens openingstijden worden opgehaald door de eigenaar.

,,We willen onnodig contact met mensen zoveel mogelijk vermijden. We nemen daar ook helemaal geen risico mee", aldus Diederik Mollinger namens Dierentehuis Den Bosch. ,,We zijn op dit moment al druk genoeg met het verzorgen van de dieren. Daar willen we zo voorzichtig mogelijk mee omgaan", zegt hij. Met de maatregelen volgt het asiel de richtlijnen van het RIVM. ,,Er zijn meerdere asielen die dit doen", zegt Mollinger.

  1. Mee op de vuilniswagen of washandjes vouwen, ambtenaren Den Bosch springen bij in coronatijd
    PREMIUM

    Mee op de vuilniswa­gen of washandjes vouwen, ambtenaren Den Bosch springen bij in coronatijd

    DEN BOSCH - Een driedelig pak draagt Joost Ankone voor zijn werk bij de gemeente Den Bosch sowieso niet. Maar deze dagen van de coronacrisis hijst de projectleider en organisatieadviseur zich in een overall en andere beschermende kleding. Om een handje te helpen bij de Afvalstoffendienst. Niks geen computer en vergaderingen, maar achter de vuilniswagen. ,,Ik heb nu uren over en wil iets voor de stad doen.’’