Volledig scherm
Bach collegium 's-Hertogenbosch © .

Bach Collegium 's-Hertogenbosch
sluit Bach op Zaterdag af in Grote Kerk

DEN BOSCH - Onder leiding van Jeroen Felix verzorgt het Bach Collegium 's-Hertogenbosch op 7 december de laatste uitvoering van Bach op Zaterdag. Het programma in de Bossche Grote Kerk (Kerkstraat 20) begint om 17.00 uur.

Het Bach Collegium ’s-Hertogenbosch en de door het IVC geselecteerde solisten: Ariane-Esmée Skverer (sopraan), Claire Barnett-Jones (mezzosopraan), Zachery Vander Meulen (tenor) en Peter Rolfe Dauz (bas-bariton) voeren de de cantate: Herz und Mund und Tat und Leben (BWV 147a) uit. 

De cantate wordt ingeleid door dr. Rens Bijma die is gepromoveerd op de uitvoeringspraktijk van Bachs vocaal-instrumentale werken in Leipzig.

Twee orgelwerken van Buxtehude en Bach worden door Jamie de Goei uitgevoerd op het Bätz orgel. De cantate wordt ingeleid door dr. Rens Bijma.

 1. Problemen voor Computerhuis Den Bosch, gesprekken over nieuwe stijl

  Problemen voor Computer­huis Den Bosch, gesprekken over nieuwe stijl

  DEN BOSCH - Foutje bedankt, of is er iets anders aan de hand? Hoe dan ook, het Computerhuis in Den Bosch (onder de vleugels van vrijwilligersorganisatie Humanitas) dreigt op te houden te bestaan. ,,Door de verlaging van de subsidie voor de komende jaren moet Humanitas bezuinigen en hebben ze besloten het Computerhuis af te stoten’’, schetst betaalde kracht Anita de Gier, die namens Humanitas het Computerhuis leidt. En daarmee lijkt de toekomst voor de hulp aan kwetsbare inwoners die digibeet zijn onzeker.
 2. Eigen straat voor hockeycoach, maar dan bij het voetbalstadion van Den Bosch
  PREMIUM

  Eigen straat voor hockey­coach, maar dan bij het voetbalsta­di­on van Den Bosch

  DEN BOSCH - Den Bosch eert een groot hockeycoach met een eigen straat, maar de plek waar dat gaat gebeuren is heel opmerkelijk: tussen stadion De Vliert en het terrein van het roemruchte BVV. Een plek die al decennia voetbal ademt. Maar daar komt dus het Wim van Heumenplantsoen. Dan was een eerbetoon aan de Bossche wielerheld Gerrit Schulte, die twintig meter verderop woonde, nog veel logischer geweest.