Volledig scherm
PREMIUM
marianne vd sloot gedeputeerde prov NB © Jan Zandee

Belangrijk lopen doen, dáár heeft kersverse provinciebestuurder Van der Sloot niks mee

DEN BOSCH - Op haar weg naar het Torentje heeft Marianne van der Sloot een volgende halte bereikt: die van gedeputeerde in Brabant. Een gesprek over politieke spelletjes, gemiste kansen in Den Bosch en Oranjeleeuwinnen als inspiratiebron. ,,Ze beseffen dat ze in de top zitten, maar staan ook met twee benen op de grond.”

Het lachen is Marianne van der Sloot (37) niet vergaan in haar eerste maand als Brabantse bestuurder. Om de haverklap galmt haar geschater door haar nog vrij kale kantoor in het provinciehuis, met aan de muur een enkel kunstwerk. ,,Ik heb nog geen tijd gehad om er een echt Brabantse kamer van te maken. Dat is wel het plan.”

  1. Even een rustig mens worden door te kijken in de spiegels van de ziel
    VIDEO

    Even een rustig mens worden door te kijken in de spiegels van de ziel

    DEN BOSCH - Het dagelijkse ‘gejakker’ en de toenemende individualisering en modernisering, waarbij complete levens beheerst worden door gebruik van social media, zijn typisch voor deze tijd. Ze dragen ertoe bij dat het intermenselijke contact vaak op een laag pitje staat. En al helemaal met een wildvreemde. Hoogste tijd voor een tegenreactie, vinden de verbinders Annemieke van Dort en Thijs Verberne. De een legt het accent op het oogcontact, de ander op het freehuggen.