De container voor de deur van het advocatenkantoor van Van der Biezen.
Volledig scherm
PREMIUM
De container voor de deur van het advocatenkantoor van Van der Biezen. © BD

Beveiligde advocaat Van der Biezen uit Den Bosch: ‘Ik schrok enorm’

DEN BOSCH - De gedachten van advocaat Arthur van der Biezen gingen woensdag na de liquidatie van collega Derk Wiersum direct terug naar oktober 2009. De Bossche raadsman werd destijds 24 uur per dag beveiligd na een doodsbedreiging.

,,Ja natuurlijk dacht ik er meteen aan terug. Ik schrok enorm, dit is heel erg beangstigend”, reageert Van der Biezen op het overlijden van Wiersum. De advocaat uit Den Bosch werd zelf van oktober 2009 tot en met maart 2010 continu beveiligd na een doodsbedreiging. Voor de deur van zijn advocatenkantoor aan de Havensingel stond al die tijd een politiecontainer van waaruit hij door twee agenten 24 uur per dag in de gaten werd gehouden. Hij woonde er ook vlakbij. 

  1. Man voor rechter na  dodelijk ongeluk: officier verwijt hem achter het stuur filmen, roken en alcohol drinken
    PREMIUM

    Man voor rechter na dodelijk ongeluk: officier verwijt hem achter het stuur filmen, roken en alcohol drinken

    DEN BOSCH - ,,Hij rookte, filmde zichzelf en dronk alcohol tijdens het rijden. Daarmee nam hij onaanvaardbare risico’s.’’ Dat zei officier van justitie Patrick van Hees donderdag tijdens een rechtszitting over een Bossche automobilist (31) die terecht stond voor het veroorzaken van een ongeluk in juli 2018 op de A59 bij Rosmalen waarbij een vrouw (21) uit Gemert om het leven kwam.