Volledig scherm
PREMIUM
De container voor de deur van het advocatenkantoor van Van der Biezen. © BD

Beveiligde advocaat Van der Biezen uit Den Bosch: ‘Ik schrok enorm’

DEN BOSCH - De gedachten van advocaat Arthur van der Biezen gingen woensdag na de liquidatie van collega Derk Wiersum direct terug naar oktober 2009. De Bossche raadsman werd destijds 24 uur per dag beveiligd na een doodsbedreiging.

,,Ja natuurlijk dacht ik er meteen aan terug. Ik schrok enorm, dit is heel erg beangstigend”, reageert Van der Biezen op het overlijden van Wiersum. De advocaat uit Den Bosch werd zelf van oktober 2009 tot en met maart 2010 continu beveiligd na een doodsbedreiging. Voor de deur van zijn advocatenkantoor aan de Havensingel stond al die tijd een politiecontainer van waaruit hij door twee agenten 24 uur per dag in de gaten werd gehouden. Hij woonde er ook vlakbij. 

  1. Burgemeesterslek: ‘Warrig politiek steekspel’ en ‘zaak die volledig is ontploft’
    PREMIUM

    Burgemees­ter­slek: ‘Warrig politiek steekspel’ en ‘zaak die volledig is ontploft’

    DEN BOSCH - Is het Bossche burgemeesterslek boven water? Voor het Openbaar Ministerie (OM) wel. Daarom hoorden ex-wethouder Jos van Son en gemeenteraadslid Sjef van Creij maandag tijdens een rechtszaak elk een boete van duizend euro tegen zich eisen. Rob van Huijgevoort, advocaat van Van Creij, sprak over ‘een warrig politiek steekspel’. Esther Vroegh, advocaat van Van Son, had het over een zaak die ‘volledig is ontploft’.