Bewoner gewond bij uitslaande brand in Jheronimustoren Den Bosch

VideoDEN BOSCH - In een woning van de Jheronimustoren aan de Hofvijver in Den Bosch is zondagochtend iets voor 9.00 uur brand uitgebroken. De bewoner raakte daarbij gewond. De woning is uitgebrand en andere appartementen liepen vooral waterschade op.

Het gaat om een woning op de hoek, op de 23e verdieping. Dat is de één-na-hoogste etage. Meerdere brandweerwagens rukten uit. Ook een ambulance kwam ter plaatse. Officier van Dienst van de brandweer Wim Janssen vertelt dat de gewonde bewoner het had over het feit dat de brand bij zijn salontafel zou zijn begonnen. Maar zekerheid daarover heeft Janssen nog niet.

  1. Eigen straat voor hockeycoach, maar dan bij het voetbalstadion van Den Bosch
    PREMIUM

    Eigen straat voor hockey­coach, maar dan bij het voetbalsta­di­on van Den Bosch

    DEN BOSCH - Den Bosch eert een groot hockeycoach met een eigen straat, maar de plek waar dat gaat gebeuren is heel opmerkelijk: tussen stadion De Vliert en het terrein van het roemruchte BVV. Een plek die al decennia voetbal ademt. Maar daar komt dus het Wim van Heumenplantsoen. Dan was een eerbetoon aan de Bossche wielerheld Gerrit Schulte, die twintig meter verderop woonde, nog veel logischer geweest.