Vader en dochter Bohnenn waren twee minuten stil voor opa en overgrootvader Herman Alers en alle andere slachtoffers in de kampen.
Volledig scherm
Vader en dochter Bohnenn waren twee minuten stil voor opa en overgrootvader Herman Alers en alle andere slachtoffers in de kampen. © Peter de Bruijn

Bijna 400 bloemen om symbolisch toch een beetje bij de herdenking in NM Kamp Vught te kunnen zijn

VUGHT - Op de asputten naast het crematorium van het voormalige concentratiekamp in Vught liggen verse irissen, anjers en gerbera’s. De bloemen in ‘Neerlands’ rood, wit en blauw zijn een symbool voor honderden nabestaanden die vanwege corona weer niet bij de jaarlijkse dodenherdenking in het Nationaal Monument Kamp Vught konden zijn. 

  1. Actievoerders delen rijstepap uit want: ‘natuurbeleid provincie is pappen en nathouden’

    Actievoer­ders delen rijstepap uit want: ‘natuurbe­leid provincie is pappen en nathouden’

    DEN BOSCH - Enkele leden van Extinction Rebellion (ER) hebben afgelopen weekeinde actie gevoerd tegen het natuurbeleid van de provincie Brabant. Of beter: het ontbreken van beleid in de ogen van de actiegroep. Die is wel klaar met gedeputeerde Elies Lemkes: ‘We zijn klaar met pappen en nathouden’. Vandaar dat aan voorbijgangers rijstepap werd uitgedeeld. Dat gebeurde in en bij het Bossche Broek, een waardevolle maar o zo gevoelige plek die veel te lijden heeft van de droogte.