De Industriehaven wordt gedempt
Volledig scherm
PREMIUM
De Industriehaven wordt gedempt © copyright Marc Bolsius

Binnen een jaar moeten hier honderden auto’s geparkeerd worden

DEN BOSCH - Het is nu nog water, maar over enkele maanden is daar niks meer van te zien. Bij de Brabanthallen is het dempen van een deel van de Industriehaven nu echt begonnen. Binnen een jaar moet hier een parkeerplaats voor negenhonderd auto’s liggen.

 1. Steun voor nieuwe Diezebrug is minimaal, tegenstanders woest op wethouder
  PREMIUM

  Steun voor nieuwe Diezebrug is minimaal, tegenstan­ders woest op wethouder

  DEN BOSCH - Bij het voorstel om 10 miljoen euro voor een nieuwe lage Diezebrug aan de rand van de Bossche binnenstad uit te trekken hoop je als college van B en W op brede steun van de politiek. Maar voor deze belangrijke beslissing is het stemmen bijeen harken. Er is een nipte meerderheid voor het plan, met steun van oppositiepartijen SP en PvdA omdat de VVD als grootste partij géén voorstander is.
 2. Onzeker of autodief die Peter Stolzenbach doodreed psychotisch was, verdachte zegt elke dag ‘pijn’ te hebben
  PREMIUM

  Onzeker of autodief die Peter Stolzen­bach doodreed psycho­tisch was, verdachte zegt elke dag ‘pijn’ te hebben

  DEN BOSCH - Een psychose is niet vast te stellen. Maar wel een persoonlijkheidsstoornis, verminderde toerekeningsvatbaarheid en een ‘schemertoestand van voorbijgaande paranoïde verschijnselen’. Volgens een psychiater en psycholoog geldt dat voor de man (44) uit Geldrop die op 1 augustus vorig jaar op de Bossche Bruistensingel-Hervensebaan Bosschenaar Peter Stolzenbach (50) dood heeft gereden.