De Geert Grootestraat in Den Bosch-Zuid behoort tot de straten waar digitaal parkeren geldt. Even verderop is de Bazeldonk, waar in een klein gedeelte gratis kan worden geparkeerd. Dat is binnenkort voorbij.
Volledig scherm
De Geert Grootestraat in Den Bosch-Zuid behoort tot de straten waar digitaal parkeren geldt. Even verderop is de Bazeldonk, waar in een klein gedeelte gratis kan worden geparkeerd. Dat is binnenkort voorbij. © Marc Brink/BD

Binnenkort einde aan gratis parkeren in Bazeldonk: resultaat van nieuwe peiling in Bossche wijk

DEN BOSCH - In Bossche buitenwijken is het gebruikelijk om betaald te parkeren. In een deel van de Bazeldonk was dat jarenlang niet het geval. Uit peilingen bleek dat er onvoldoende ‘draagvlak’ voor was bij ondernemers en bewoners, maar dat is voorbij.

  1. Flinke zak geld voor dijkverzwaring van de Maas, op sommige plaatsen worden ze zelfs 1 meter hoger
    PREMIUM

    Flinke zak geld voor dijkverzwa­ring van de Maas, op sommige plaatsen worden ze zelfs 1 meter hoger

    DEN BOSCH - De miljoenen vliegen in 2023 over de toonbank bij waterschap Aa en Maas. Er wordt volgend jaar maar liefst 148 miljoen euro gebruikt voor grote projecten. Het geld is bikkelhard nodig om onder meer dure projecten zoals de dijkverbetering van de Maas uit te voeren. Maar ook andere klimaatmaatregelen zijn nodig én het rioolwater moet steeds schoner de zuivering verlaten.