Tuinen van woningen aan de Tweede Hervendreef grenzen aan de Hervensebaan waar Central Harley-Davidson is gevestigd. Klanten zouden geluidsoverlast veroorzaken.
Volledig scherm
PREMIUM
Tuinen van woningen aan de Tweede Hervendreef grenzen aan de Hervensebaan waar Central Harley-Davidson is gevestigd. Klanten zouden geluidsoverlast veroorzaken. © Marc Bolsius

Bossche buurt baalt van motorrijders: ‘De herrie is niet te harden’

DEN BOSCH - De Herven staat bekend als een rustige Bossche buitenwijk zonder wanklank. Maar volgens een aantal bewoners klinkt juist daar geregeld oorverdovende herrie. Het zou gaan om klanten van het bedrijf Central Harley-Davidson, dat na een verhuizing vanuit Veghel sinds maart is gevestigd aan de Hervensebaan. De mede-directeur van het zestien jaar oude familiebedrijf zegt er alles aan te doen om de geluidsoverlast aan te pakken.

  1. Tegenwind voor turbines in polder, voor Rosmalens Belang is 16 windmolens in gehele gemeente de max
    PREMIUM

    Tegenwind voor turbines in polder, voor Rosmalens Belang is 16 windmolens in gehele gemeente de max

    DEN BOSCH - De coalitiepartijen in de Bossche gemeenteraad hebben de komende twee weken nog wel wat te bespreken over een groot windmolenpark in de Rosmalense en Nulandse Polder. Waar D66 en GroenLinks geen enkele moeite hebben om in de polder maximaal 25 turbines te plaatsen, zijn VVD, CDA en Rosmalens Belang gereserveerder. Voor Rosmalens Belang is 16 molens in de gehele gemeente het maximum, dus niet alleen in de polder. ,,De wind is te gast‘’’, benadrukte Guido Smeets nog maar eens.