Het Zuiderpark is volgens de gemeente geschikt voor een tijdelijk terras.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Zuiderpark is volgens de gemeente geschikt voor een tijdelijk terras. © Roel van der Aa

Bossche ‘coronazomer’ gevuld met optredens en terrassen: Zuiderpark en Pettelaarse Schans gekozen als basis

UPDATEDEN BOSCH - Een terras in het Bossche Zuiderpark met ‘zang en dans’. Een kinderspeelhuis in de Brabanthallen. Het is een greep uit de activiteiten die de gemeente vanaf 1 juli heeft gepland om het beste te maken van de ‘coronazomer’. Allerlei (muziek)optredens zouden maximaal een ‘Bosch kwartiertje’ moeten duren. ,,Samen kunnen we de slag maken’’, zei burgemeester Jack Mikkers tijdens een persbijeenkomst. 

Allerlei activiteiten en evenementen moeten zorgen voor spreiding van de drukte. ,,De stad snakt naar ontmoeting’’, zei wethouder Mike van der Geld over een ‘indrukwekkend plan dat perspectief moet bieden aan creatieve ondernemers’. 

  1. Het mag: Horeca krijgt meer terrasruimte en de buren moeten er terecht kunnen zonder consumptie

    Het mag: Horeca krijgt meer terrasruim­te en de buren moeten er terecht kunnen zonder consumptie

    DEN BOSCH - Op de Parade, Markt en in de Kerkstraat komt vanaf 1 juni tot en met 15 oktober extra ruimte voor terrassen. De terrassen op de Parade zijn uitsluitend bestemd voor ondernemers van het plein. Op de Parade komt ook een paviljoen dat is bestemd als borrelplek waar gasten een drankje kunnen drinken ‘voordat zij worden geleid naar hun tafel in een horecabedrijf in de Korte Putstraat.