Volledig scherm
Het pompstation met parkeerterrein aan de Van Grobbendoncklaan. De Bossche Groenen wil er woningbouw. © Marc Bolsius

Bossche Groenen wil bouw opschuiven naar pompstation en parkeerterrein met bomen

DEN BOSCH - De Bossche Groenen heeft liever dat er woningbouw op de locatie van het pompstation aan de Van Grobbendoncklaan komt dan op de plek waar in het verleden het Brabantbad stond. Dat zou dan wel betekenen dat de ruim twintig bomen die op de parkeerplaats achter het pompstation staan voor een groot deel zouden moeten wijken. 

De fractie vraagt het  college van B en W de mogelijkheid te onderzoeken omdat het tegen woningbouw in het Prins Hendrikpark aan de IJzeren Vrouw is. Woningbouw op de plaats van het in 1998 gesloten Brabantbad is als sinds 2003 omstreden. Het bestemmingsplan voor dat gebied maakt woningbouw mogelijk, maar door de crisis en het ontwikkelen van andere locaties is het daar tot nu toe niet van gekomen. De gemeente heeft de plannen echter weer opgepakt en opgenomen in een meerjarenplanning. Er zouden plannen zijn voor drie woontorens. 

Het IJzeren Bos

Daarop is de Stichting IJzeren Vrouw weer tot leven gekomen. De stichting liet uit protest al in april 2007 ruim zeventig bomen planten: het IJzeren Bos. Volgens woordvoerder Matt van Essen is de stichting niet tegen woningbouw, maar willen de omwonenden de plannen met de gemeente ontwikkelen. 

Rianneke Mees stelt namens De Bossche Groenen dat door het opschuiven van de woningbouw naar de Van Grobbendoncklaan het park het park kan blijven. Het in 1966 geopende Brabantbad stond echter niet in, maar aan de rand van het park. 

Volledig scherm
De locatie waar het Brabantbad aan de IJzeren Vrouw in Den Bosch heeft gestaan. © Jos van de Ven