Kim Verstappen
Volledig scherm
Kim Verstappen © Chris Korsten

Bossche Kim Verstappen is Miss Gay Holland 2020: ‘ik geloof het nog niet’

DEN BOSCH - Kim Verstappen (23) uit Den Bosch mag zich een jaar lang Miss Gay Holland noemen. Met de wedstrijd, die zich dit jaar online afspeelde, hoopt stichting Pink Promiss het taboe rond de LHBTI gemeenschap te doorbreken

Ze gelooft het nog niet helemaal. Maar Kim Verstappen stond vanochtend toch echt op als Miss Gay Holland 2020. Haar telefoon is inmiddels ontploft. ,,Iedereen is zo blij voor me.” Kim is trots. Want ze heeft het toch maar mooi geflikt. Niet in badpak, of avondjurken. Maar gewoon met een opgestuurde foto en haar eigen verhaal. De Bossche twintiger kreeg de meeste stemmen en won daarmee de titel voor dit jaar.
En een bon voor de kapper, een diner bon, een professionele fotosessie en natuurlijk de sjerp en dé kroon.

Officiële huldiging

Die twee laatste krijgt Kim bij de officiële huldiging, die plaatsvindt als corona het toelaat. Maar de titel draagt ze vanaf vandaag. Waarom ze meedeed? ,,Ik wil me inzetten voor de bestrijding van alle vormen van stigmatisering en een speciaal informatiepunt in het leven roepen voor transgenders die nog niet in het zogenaamde ‘traject’ zitten’’, aldus Verstappen over haar deelname een paar weken geleden.  Al laat die inzet nog heel eventjes op zich wachten. ,,Ik heb volgende week eerst een borstvergroting. Maar als ik hersteld ben ga ik zeker weten vol aan de bak", aldus Kim. 

Kim is al actief is binnen de werkgroep Regenboogstad ’s-Hertogenbosch en bij COC Noordoost-Brabant. 

Jo-enny, de winnares van 2019, kwam Kim vannacht het goede nieuws brengen: 

  1. 
Met een knipoog, maar basketbalclub Heroes gaat afhaken sponsors niet accepteren
    PREMIUM

    Met een knipoog, maar basketbal­club Heroes gaat afhaken sponsors niet accepteren

    DEN BOSCH - Leuk, een basketbalwedstrijd kijken én netwerken. Minder leuk: bedrijven hebben er door corona geen geld meer voor. En dat ‘accepteert’ basketbalclub Heroes niet. ,,We geven de bedrijven tóch twee stoelen en ze bepalen zelf wat ze die stoelen waard vinden.’’ Bovendien geeft de club van Bob van Oosterhout 250 seizoenkaarten weg aan kinderen uit gezinnen die door corona getroffen zijn.