No'Torius in actie tijdens het WK hiphop in Leiden
Volledig scherm
No'Torius in actie tijdens het WK hiphop in Leiden © Sportacademie Van Gent

Bossche No’Torious mist nipt finale bij WK hiphop

LEIDEN - Ze hadden er keihard voor getraind, de vrouwen van No’Torious, een hiphop-dansteam dat deel uitmaakt van de Bossche sport- en dansschool Van Gent. Topchoreograaf Benito Deane, eigenaar van twee gerenommeerde Zuid-Limburgse danscentra, was zelfs gevraagd om de puntjes op de i te zetten gedurende een aantal ingelaste trainingsweekenden die intensief van aard waren.

Afgelopen weekend tijdens het WK, dat onder auspiciën van de wereldbond Hip Hop Unite plaatsvond in Congrescentrum ECC, slaagde het team uit Den Bosch er echter net niet in de finale te bereiken. Uiteindelijk rolde een dertiende plek uit de bus. ,,Dat resultaat mag er zeker wezen”, reageerde Frans van Gent, eigenaar van de gelijknamige dansschool die vorig jaar haar 65-jarig jubileum vierde. 

Quote

De meiden acteren gezien hun leeftijd nog niet zo lang op dit hoge niveau. Naar de nabije toekomst gekeken zit er dus nog heel veel rek in

Frans van Gent, Eigenaar dansschool Van Gent

De choreografie van de gedemonstreerde dansen in Leiden was in handen van zijn dochter Patricia en kleindochter Demi van Gent. ,,De meiden acteren gezien hun leeftijd nog niet zo lang op dit hoge niveau. Naar de nabije toekomst gekeken zit er dus nog heel veel rek in. Overigens, bij dit soort wedstrijden draait het niet alleen om het dansen maar ook om de gezichtsexpressie.”

  1. Al na drie dagen zagen JBZ-collega’s dat de nepverpleegkundige ‘niet pluis’ was
    video

    Al na drie dagen zagen JBZ-collega’s dat de nepver­pleeg­kun­di­ge ‘niet pluis’ was

    DEN BOSCH - In de dagen dat ziekenhuizen vanwege de golf aan coronapatiënten naarstig op zoek waren naar zorgpersoneel is bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch een nepverpleegkundige naar binnen geglipt. Deze 24-jarige Bosschenaar heeft er uiteindelijk dertien dagen gewerkt en in die tijd heeft hij 25 tot 30 patiëntendossiers ingezien. ,,We zijn geschokt door het bedrog”, reageert het JBZ.