Volledig scherm

Bossche stadsopera De Reiziger naar volgend jaar verplaatst

DEN BOSCH- Stadsopera De Reiziger die op 5 augustus in Den Bosch in première zou gaan, wordt uitgesteld tot augustus 2021. 

De organisatie ziet vanwege de coronacrisis geen mogelijkheden om deze productie op de Binnendieze en Singelgracht goed voor te bereiden. 

Het bestuur van de stichting Demodokos, die de stadsopera ontwikkelt, en het artistiek team hebben tot dit uitstel besloten. Het team bestaat uit regisseur Vincent van den Elshout, schrijver Eric Alink, componist Mark van Platen en intendant Marc Versteeg.

Bij de eigentijdse stadsopera annex vaartocht zijn ruim veertig zangers en solisten, tien instrumentalisten, circa vijftig acteurs en gidsen – nieuwkomers in Nederland – en talloze schippers betrokken.

De overheidsmaatregel die samenkomsten verbiedt, sluit repetities en proefvaarten in ieder geval in april en mei uit.  De Reiziger zal nu in augustus 2021 alsnog worden opgevoerd en deel uitmaken van Boulevard 2021.

  1. Woontorens van zeventig meter hoog rond waterplein met nieuwe lage Diezebrug in Bossche Stadsdelta
    PREMIUM

    Woontorens van zeventig meter hoog rond waterplein met nieuwe lage Diezebrug in Bossche Stadsdelta

    DEN BOSCH - Nu een nietszeggend stukje Dieze in een redelijk troosteloze omgeving. Daar gaat verandering in komen. Een waterplein met een nieuwe lage Diezebrug moet de blikvanger van de Stadsdelta aan de Dieze in Den Bosch worden. Met daaromheen op de Kop van het Zand en Orthenpoort-Zuid torenflats van zeventig meter hoog en in totaal 1300 woningen. De Tramkade blijft voor een deel de speeltuin voor creatievelingen.