De slang lag bij een tuinstoel
Volledig scherm
De slang lag bij een tuinstoel © Roel Kuilder

Bossche Zarina vindt slang in schuur: ‘Ik ging wat pakken en zag hem opgerold liggen’

DEN BOSCH - Zarina van Gulik - Doedee deed dinsdagmiddag een bijzondere vondst in haar schuur in de Bossche Kruiskamp. Ze vond een slang opgerold in haar schuur en leek het dier in eerste instantie niet kwijt te kunnen raken.

Zarina wilde een tuinstoel pakken toen ze ineens iets opgerold zag liggen in de schuur. ,,Hij was vrij rustig. Ik heb zelf een aantal jaren slangen gehad en toevallig had ik nog een slangenhaak liggen. Daar heb ik hem mee gepakt, in een bak gedaan en in de zon gezet zodat hij warmer kon worden", zegt Zarina. Ze zag ook meteen dat het een koren- of rattenslang betrof, een ongevaarlijk soort. 

Niemand kan slang ophalen

Maar ook al was de slang ongevaarlijk, ze zat er wel mee te kijken. Ze belde daarom de lokale dierenambulance op met de vraag of de slang opgehaald kon worden. Maar wat bleek: ,,Helaas komen ze nooit voor slangen.” Haar werd door de dierenambulance aangeraden om een speciaalzaak in Tilburg te bellen. ,,Maar zij namen niet op", zegt ze.

Dus besloot Zarina om via Facebook haar verhaal te doen. Zelf heeft ze thuis namelijk niet de materialen om de slang te kunnen verzorgen. Na enkele uren meldde iemand zich om de slang mee te nemen. ,,Iemand stuurde mij een privébericht dat ze de slang tijdelijk op wilde vangen. En als de eigenaar zich zou melden, dan kon die contact opnemen met haar. Zij heeft een terrarium en de overige benodigdheden om een slang te onderhouden.”

De slang lag in de schuur van Zarina
Volledig scherm
De slang lag in de schuur van Zarina © Roel Kuilder