Volledig scherm
PREMIUM
Brian van der Steen in Hong-Kong © Brian van der Steen

Bosschenaar Brian in quarantaine in Hong Kong vanwege coronavirus: ‘Je merkt dat mensen vluchten’

videoHONG KONG - Verder dan de deur van zijn hotel in Hong Kong mag en durft hij niet te komen. Brian van der Steen (26), trainer bij een Chinese topvoetbalclub, is in quarantaine gezet vanwege het dodelijke coronavirus dat de wereld in zijn greep houdt.

Van der Steen heeft een verleden in het Bossche amateurvoetbal als speler bij derdeklasser TGG en is tegenwoordig fysiek trainer bij de Chinese voetbalclub Guangzhou R&F FC, koploper van de Chinese competitie. Nadat hij in januari even thuis was in de Bossche wijk Maaspoort, landde hij op 25 januari weer in Guangzhou waar rond de 15 miljoen mensen wonen. ,,Maar ik heb er misschien maar honderd gezien. De stad was uitgestorven. Winkels waren dicht, restaurants waren gesloten. Het leek alsof er een storm van een maand aan zat te komen. Iedereen had voedsel ingeslagen en de mondkapjes waren uitverkocht. Ik kon fietsen over straat waar normaal gesproken duizenden auto's rijden", schetst Van der Steen de bizarre situatie.

  1. Wéér spat droom van eigen huis uiteen voor Bossche jongeren: ‘De stoom komt uit onze oren’
    PREMIUM

    Wéér spat droom van eigen huis uiteen voor Bossche jongeren: ‘De stoom komt uit onze oren’

    DEN BOSCH - In de soms felle discussie over wel of geen nieuwbouw in het Annapark in Hintham is het bouwplan voor de nabijgelegen basisschool De Vlieger plots een alternatief: zet er maar een paar verdiepingen extra op, roept de Bossche politiek. Voor de 17 jongvolwassenen met een (licht) verstandelijke beperking die er (zouden) gaan wonen én 32 betrokken ouders dreigt opnieuw een droom uiteen te spatten. ,,Teleurgesteld? De stoom komt uit onze oren!’’